perjantai 14. maaliskuuta 2008


KEIJUPOIKA
Poikani sai elämänsä ensimmäisen kutsun teemasynttäreille, tarkemmin sanoen keijuprinsessa-syntymäpäiville. Myrsky päätti pukeutua poikakeijuksi. Mutta mistä on pienet keijut tehty?

Tähän keijuun tarvittiin:
yksi suloinen poikalapsi
vanha vihreä trikoopaita
savunsiniset pussihousut
pala punaista villakangasta
pala vaaleansinistä organzaa
pala tummanvihreää samettia
pussillinen kimaltelevia tähtiä
kuumaliimaa
tärkkiä
taikasauva


Mallia siipiin etsittiin vanhasta hyönteiskirjasta. Valitsimme ukonkorennon siipiparin.


Entä mitä kahdelle pienelle vaaleanpunaiselle keijuprinsessalle voisi antaa lahjaksi? Kartan prinsessarihkamaa ja päädyin lopulta Schleichin muovieläimiin: hevosia, bambi, siili, karitsa ja sammakko. Sopivat kortit löytyivät vanhasta lottopelistä.

Sitten tein kardinaalivirheen. Pakkasin eläimet pääsiäismuniin! Olen syntynyt itse aivan joulun kynnyksellä. Lapsena toivoin, että olisin syntynyt jonakin toisena päivänä. Synttäreillä joulu tunki sisään ovista ja ikkunoista. Sain lahjaksi joulupaperiin pakattuja kuusenkoristeita ja suklaapukkeja. Oloa helpotti vähän kun kodin riisui juhlien ajaksi joulukoristeista ja tarjosi vieraille mansikkakakkua.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana keijupoika!
Sulka huudahti myös "Ooh" teidän hienolle hyönteiskirjalle... Halusi heti että utelen mikä sen nimi on. ;)

mari kirjoitti...

Oi miten suloista! Omaa poikaani en armaan saisi puettua keijuksi vaikka haluaisin; eppu on niin kovin tietoinen siitä mitkä ovat hänen mielestään tyttöjen ja poikien juttuja, vaikka en käsitä mistä ihmeestä hän on sen asenteen imenyt:/
Kauniit pääsiäismunat eivät varmasti voi muuta kuin ihastuttaa keijukaisprinsessoja. Ihana blogi sinulla, vierailinkin täällä ensimmäistä kertaa:)

momo kirjoitti...

Kyseinen opus on nimeltään Vesiemme pikkueläimiä värikuvina. Alkuteos on tanskalainen ja suomeksi kirjan on toimittanut Ernst Palmen. Kirja on julkaistu ensimmäisen kerran 1957.